• تعداد بازدید : 103
چاپ اولین كتاب در حوزه ترانسفورماتورهای هوشمند توسط عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان
چاپ اولین کتاب در حوزه ترانسفورماتورهای هوشمند توسط عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان

دکتر حسام رهبری مقام عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان، اولین کتاب در حوزه ترانسفورماتورهای هوشمند را به چاپ رساند. عنوان این کتاب " عملکرد ترانسفورماتورهای هوشمند در سیستم­های قدرت " است و برای اولین بار در کشور چاپ می شود. این کتاب مفهوم جدیدی از ترانسفورماتور را ارائه می دهد که کاملا با ترانسفورماتورهای معمول متفاوت و جدید است.

رهبری مقام در توضیح این کتاب گفت : ترانسفورماتورهای هوشمند یکی از تجهیزات الکترونیک قدرت نوظهور هستند که به دلیل مزایای فراوان، مورد توجه طراحان و بهره‌بردارن سیستم‌های قدرت قرار گرفته ا‌ند. این ترانسفورماتورها بسیاری از ضعف‌ها و مشکلات ترانسفورماتورهای سنتی را نداشته و با وجود فراهم ساختن قابلیت‌های ترانسفورماتورهای معمولی، انعطاف‌پذیری کنترلی سیستم‌های قدرت را به شدت افزایش می‌دهند. مطالعات اخیر نشان می دهد که این نوع ترانسفورماتورها دارای پتانسیل‌های دیگری نظیر بهبود کیفیت توان و تجمیع منابع تولید پراکنده نیز هستند که باعث می شود در نهایت استفاده از آنها اقتصادی‌تر باشد. با توجه به این اینکه آینده سیستم­های برق به این سمت حرکت خواهد کرد وتا کنون کتابی در ایران با این موضوع منتشر نشده است، لذا در این کتاب ساختارهای بهینه و همچنین روشهای کنترلی کارآمد برای ترانسفورماتورهای هوشمند معرفی شده‌ است. مطالب این کتاب برای دانشجویان مهندسی برق و همچنین مهندسین مشغول در صنعت مفید است.

ایشان ابراز خرسندی کردند که اولین جلد این کتاب را به زبان فارسی و در ایران به چاپ رسانده اند. همچنین این نوید را دادند که در حال تکمیل نسخه انگلیسی زبان آن نیز هستند، چرا که هنوز کتابی در این زمینه وجود ندارد.

رهبری مقام از حمایت های مادی و معنوی دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان ، مجتمع مس سرچشمه  و شرکت توزیع برق جنوب استان کرمان تشکر کرد.

در ادامه، به صورت ویژه از تلاش و همکاری مهندس آرش ظاهرنیا شهربابکی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق- قدرت و کارشناس برق مجتمع مس سرچشمه که در نگارش کتاب کمک کرده بودند، تشکر و قدردانی کردند.

5.7.10.0
    V5.7.10.0